Vaalikampanja alkoi syyllistämällä (SSS 21.8.2018)

Lauantaina 18. elokuuta se sitten alkoi. Nimittäin eduskuntavaaliehdokkaiden kirjoitukset tämän lehden mielipidepalstalla. Ensimmäisenä taistoon ehti tuore Someron K-kauppias, Salon kaupunginhallituksen jäsen Mikko Lundén. Onnittelut siitä!

Kirjoituksessa ”Mitä hemmettiä te oikein teette?” Lundén osoitti suurta sydäntä. Ajatella, että perussuomalainen jaksaa kantaa huolta myös rakkaan ”vihollisemme” Ruotsin sisäisistä asioista. Tämähän on kuitenkin juuri se maa, jossa puhutaan sitä inhottavaa ”pakkoruotsia”.

Jos nyt ihan vakavasti puhutaan, niin kirjoitus oli tyrmistyttävää luettavaa. Siinä kun vedettiin kerralla mutkat suoriksi. Kirjoittajan päätelmän mukaan länsinaapurissa tapahtuneet autojen polttamiset ovat yksi yhteen seurausta Ruotsin epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta. Vaikka kyseisiin tekoihin syyllistyneitä ei vielä ole edes kunnolla tunnistettu – puhumattakaan että olisi tuomittu – Lundén ilmoittaa tietävänsä syylliset.

Lundénin vaaliteemana näyttää olevan syyllisten etsiminen. Ja ne hän on myös löytänyt. Syyllisiä ovat kaikki muut paitsi kantasuomalaiset.  Hurja ajatus! Toisaalta historiaa vasten Lundénin tiettyä ihmisryhmää syyllistävässä politiikassa ei ole mitään uutta. Tätä kun on valitettavasti nähty ennenkin – ja aina hirvittävin seurauksin.

Toki tasapuolisuuden nimissä Lundén osoittaa syyllisiä myös meistä kantasuomalaisista. Pääministeri Juha Sipilä on edesvastuuttomasti kutsunut maahanmuuttajat kotiinsa ja kokoomuslaiset ministerit taas ovat kieltäneet kriittisen keskustelun maahanmuutosta. No onneksi Lundén pääsi kuitenkin kertomaan asiansa. Taisipa kirjoituksessa vielä demaritkin saada höykytystä Someron kauppiaalta.

Lundénin pääviesti on siis seuraava: ”Suomi on suomalaisten maa, ja kantaväestön asiat on laitettava kuntoon.” Mitä tästä mahtaa ajatella 30 000 Suomen kansalaisuuden saanutta venäläistä tai 50 000 virolaista?

Tätä hienoa Suomen maata ei ole rakennettu muita syyllistämällä. Tämä maa on rakennettu ajatuksella, kaveria ei jätetä. Ja näin täytyy toimia myös tulevaisuudessa.  

Janne Väistö VTM, FT

Salo (kok.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *